top of page
  • Poza scriitoruluiTania Andreea

Barcelona - top locuri de vizitat

Actualizată în: 7 apr.

ITINERAR - CUM AM PETRECUT 3 ZILE IN BARCELONA, SPANIA


Barcelona reprezinta unul dintre orasele iconice ale Europei si se claseaza pe locul 6 in topul celor mai vizitate orase europene. Evident, ca o mare iubitoare de calatorit, nu puteam sa ratez o vizita in acest loc, chiar daca a fost una foarte scurta, de numai trei zile. Daca as fi avut mai mult timp la dispozitie, as mai fi adaugat inca doua zile pentru a putea explora tot ce mi-as fi dorit.


Am ajuns aici in perioada zilelor libere de 1 mai, iar orasul a fost mult mai linistit decat de obicei (conform surselor media oficiale), iar vremea a fost perfecta, nici foarte frig, nici foarte cald.


CUM AJUNGI IN BARCELONA:


Pentru a ajunge in Barcelona, exista zboruri directe din Bucuresti si din Iasi cu Wizzair.


Odata ajunsi pe aeroportul din Barcelona T2, exista mai multe variante de a ajunge in oras: tren, autobuz sau taxi. Noi am ales varianta cu autobuzul, ni s-a parut cea mai la indemana, avand ca destinatie finala Plaça de Catalunya. Statia de autobuz este in partea dreapta cum iesiti din aeroport, iar biletele se cumpara de la automatele din statie sau de la sofer. Pentru intoarcere, tot Plaça de Catalunya este punctul de plecare si trebuie sa retineti cu ce autobuz ati mers, A1 este pentru terminalul 1 si A2 pentru terminalul 2. De obicei, terminalul 2 este pentru zborururi internationale, iar terminalul 1 pentru zboruri interne, desi nu sunt convinsa ca este o regula.


Bilete de autobuz de la aeroport pot fi achizitionate si online.



TRANSPORT IN BARCELONA:


Pentru a ne deplasa prin oras, daca nu am mers pe jos, am folosit metroul, care este foarte usor de folosit si ajunge in majoritatea locurilor din oras. O singura calatorie costa 2,40 euro, dar este mai rentabil sa cumparati abonament pe 48 sau 72 de ore daca aveti de gand sa circulati mai mult.


Biletul pentru transport in comun se poate cumpara simplu, valabil 48, 72, 96 sau 120 ore (detalii aici), cat si cu intrare la peste 45 obiective turistice in Barcelona, detalii aici.


transportul in comun in Barcelona
Tipuri de bilete disponibile pentru transportul public in Barcelona

UNDE TE CAZEZI IN BARCELONA


Am facut un top al cazarilor cu cele mai bune note pe Booking si la distanta cea mai apropiata de centru, de la cea mai ieftina, la cea mai scumpa:


- BCNGOTIC 13 - este o unitate de cazare de tip apartament, cu bucatarie si poate acomoda pana la 4 persoane;

- Izaila Plaza Catalunya - unitate de cazare care dispune atat de camere duble, cat si twin. Este situata in apropiere de Placa de la Catalunya si este izolata fonic.

- Maldà Singular Hotel - unitate de cazare mobilata si decorata modern, cu camere spatioase;

- Hotel Jazz - este o unitate de cazare de tip hotel, care dispune de o piscina pe acoperis.

- Praktik Èssens - unitate de cazare mobilata si decorata modern, care dispune de piscina.

- Hotel Granvia - unitate de cazare care dispune atat de camere duble sau twin, cat si de apartamente pentru familii, care pot acomoda pana la 4 persoane.

- Room Mate Pau - unitate de cazare care dispune de terasa si gradina. Camerele sunt mobilate modern;



UNDE MANANCI IN BARCELONA:


Cu privire la mancare, preturile sunt ceva mai accesibile. Orasul este plin de terase unde se poate manca bine si nu am platit nicaieri mai mult de 30 euro pentru o masa de doua persoane. Exceptie fac zonele La Rambla si Barcelonetta, unde preturile sunt ceva mai ridicate si puteti plati chiar dublu pentru aceeasi masa.


Restaurantele cele mai bine cotate, cu preturi mici-medii:


- Bien Gusto;

- La Parrillada;

- Alquimia Barcelona;

- Mirandoalmar;



TOP LOCURI DE VIZITAT IN BARCELONA - OBIECTIVE TURISTICE



Parcul Guell este unul dintre cele mai cunoscute parcuri din Europa, fiind construit dupa schitele lui Gaudi si este pe lista monumentelor UNESCO. Eu as spune ca este mai mult decat un parc, este un muzeu in aer liber.


Pentru a vizita acest loc, recomand sa va rezervati 2-3 ore, este destul de vast, iar daca este aglomerat ( asa cum este mai mereu) se pierde si mai mult timp pentru ca se inainteaza greoi, in special in unele zone ale parcului. Biletul costa 10 euro/persoana si se poate achizitiona atat online, cat si de la ghiseu.


Parcul Guell, precum si restul Barcelonei, sunt animate de catre acesti papagali, numiti Monk Parakeets. Sunt sigura ca nu ii puteti rata, sunt la fel de comuni precum porumbeii si fac mult zgomot.



Muzeul Picasso a fost primul obiectiv bifat in Barcelona. Am ajuns destul de devreme in oras pentru a merge la hotel pentru check-in, asa ca neavand multe bagaje, doar gheozdanele, am ales sa vizitam acest loc, existand varianta sa lasam bagajele la vestiarele muzeului.


Biletele costa 12 euro de persoana si pot fi achizitionate online.


Este un loc unde puteti admira unele dintre cele mai reprezentative picturi ale lui Picasso, in special din anii in care isi forma propriul stil de a picta, observandu-se o evolutie in modul in care acesta isi realiza operele de arta. Este cel mai complex muzeu dedicat operelor artistului, avand peste 15oo de picturi si schite.

Muzeul Picasso din Barcelona, Spania

Sagrada Familia este cea mai frumoasa catedrala vizitata de mine pana in prezent. Atat exteriorul, cat si interiorul sunt adevarate opere de arta. Cladirea este inca in costructie din anul 1882, dupa schitele celebrului arhitect Gaudi, iar termenul de finalizare a lucrarii fiind 2026. Daca ar fi sa alegeti un singur loc cu plata pe care sa il vizitati in Barcelona, cu siguranta aceasta catedrala merita toti banii.


Biletele pentru a vizita catedrala se pot achizitiona doar online, iar cel mai ieftin bilet este de 26 euro, in care sunt incluse doar vizitele in interior si la muzeu. Pentru a urca in turnuri, pretul creste la 36 euro sau 40 euro cu ghid inclus.



Plaja Barcelonetta este considerata una dintre cele mai frumoase plaje ale Barcelonei si este locul ideal de lenevit dupa o zi lunga de explorat orasul. Desi nu se afla in topul plajelor vazute de mine, consider ca este minunat faptul ca un oras atat de mare dispune de zona de plaja proprie. Plaja Barcelonetta este echipata cu dusuri, toalete, locuri de schimbat si wifi.


Plaja La Barcelonetta, cea mai cunoscuta plaja din Barcelona, Spania

Parcul de la Ciutadella, un alt loc de relaxare al orasului, punctul cel mai interesant fiind in zona fantanilor arteziene. Am ales sa ne relaxam cu o plimbare cu barca pe lac. Pretul este de 6 euro pentru 30 minute, iar intrarea in parc este gratuita. Tot in parc se poate vizita si o mini gradina botanica, noi am prins-o inchisa, din pacate.

Parcul de la Ciutadella barcelona, unul dintre locurile care pot fi vizitate

Catedrala Sagrat Cor, aflata pe dealul Tibidabo.


Noi am ajuns acolo destul de tarziu si era deja inchisa, dar am putut sa ne bucuram de privelistea catre oras, care este superba.


Pentru a ajunge aici, trebuie sa schimbati cateva mijloace de transport in comun: metrou pana la Placa de Catalunya, tren S1 pana la Vallvidrera Inferior, funicular pana la Vallvidrera Superior si mini autobuzul 111 pana la catedrala. Pentru intoarcere, mini autobuzul are aceeasi statie ca cea in care ati coborat. Pentru toate acestea exista posibilitatea sa cumparati un singur bilet de la statia de tren sau metrou, care contine 10 calatorii.

catedrala sagrat cor  din tibidabo barcelona

Cartierul Gotic; In trecut, in acest loc era asezat un sat roman. In zilele noastre, reprezinta centrul istoric al Barcelonei, format din stradute inguste pastrate din epoca medievala. Totdodata este si o zona foarte turistica, cu multe baruri, restaurante si magazine locale. Merita luat la pas fiecare straduta, dar daca sunteti presati de timp, Carrer del Bisbe, Placa de Sant felip Neri, Els Quatre Gats si Catedrala Barcelona nu trebuie ratate.

Cartierul Gotic- locuri de vizitat in Barcelona

Mirador de Horta este un loc aflat la marginea orasului. Se poate ajunge foarte usor cu metroul pana la statia Valldaura si apoi mers pe jos aproximativ 20 minute.


Am ales sa vizitam acest loc pentru leaganul care se afla in varful dealului si pentru privelistea asupra orasului. Din pacate, noi nu am gasit exact leaganul pe care il cautam, am gasit altul cu o priveliste nu chiar atat de spectaculoasa.

Mirador de Horta, obiectiv turistic mai putin cunoscut in Barcelona

Fantanile Motjuic, pe care le-am descoperit din greaseala in drumul nostru catre Pueblo Espaniol (pe care nu l-am mai vizitat intr-un final). Sunt fantani construite in forma de cascada, pe cateva nivele, care ofera un spectacol vizual inedit, in special la lasarea intunericului, cand apa este luminata in diferite culori.

Fantanile Motjuic, unul dintre locurile de vizitat din Barcelona

Casa Batllo, una dintre operele de arta ale lui Gaudi si una dintre cele mai impresionante cladiri. Planul era sa o vizitam si in interior, dar pretul de €40 ne-a facut sa ne razgandim. Momentan pretul a mai scazut, fiind €35. Daca doriti sa o vizitati, biletele le puteti achizitiona de aici.


Casa Batllo, unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Barcelona

Casa Mila este o alta opera a lui Gaudi, absolut superba si ea. Este inscrisa in Patrimoniul UNESCO si reprezinta sediul Fundatiei La Pedrera. Este deschisa publicului si poate fi vizitata in interior. Biletele pot fi achizitionate de aici.


Casa Mila - Barcelona, una dintre cele mai frumoase cladiri din oras

Palatul muzicii catalane;


Este considerata una dintre bijuteriile orasului. Este construita in stilul Art Nouveau dupa schitele arhitectului Lluis Domenech I Montaner si se afla pe lista cladirilor inscrise in Patrimoniul UNESCO. Constructia sa a durat 3 ani, din 1905, pana in 1908 si reprezinta una dintre cele mai frumoase cladiri pe care eu le-am vazut. Interiorul este si el la fel de spectaculos, precum exteriorul. La urmatoarea vizita in Barcelona, mi-am propus sa nu mai ratez vizitarea acestei opere de arta. Biletele pot fi achizitionate de aici.

Palatul muzicii catalane din Barcelona

Cum am organizat toate aceste obiective turistice in Barcelona in doar 3 zile:


- Ziua 1: Palatul Muzicii Catalane (vazut din exterior), Muzeul Picasso, Fantanile Montjuic;

- Ziua 2: Cartierul Gotic, Casa Batllo si Casa Mila, vazute din exterior, Parcul Guell, Mirador de Horta;

- Ziua 3: Sagrada Familia, Parcul de la Ciutadella, Plaja Barcelonetta, Statuia lui Cristofor Columb, Piata Reial, La Rambla, Sagrat Cor;


Alte locuri de vizitat in Barcelona, pe care le puteti vizita si pe care eu le-am ratat:


- Bunkers el Carmel; puteti opta pentru un tur organizat pentru a gasi cele mai frumoase privelisti asupra Barcelonei, detalii si bilete aici;

- Casa Vicens, bilete aici;

- Pueblo Español;

- San Pau Recinte Modernista;

- Arcul de Triumf;

- Stadionul Camp Nou, bilete aici;

- Spectacol de Flamenco, bilete aici;

- Excursie de o zi catre Montserrat, bilete aici;

- Invata sa prepari Paella, bilete aici;


Am filmat si un vlog in limba engleza din Barcelona. Daca va intereseaza sa vizionati cateva cadre video, vlogul poate fi gasit pe canalul meu de Youtube.


Ca si concluzii, Barcelona este un oras care merita vizitat, stilul arhitetural al lui Gaudi fiind unic in lume si care pe mine m-a lasat fara cuvinte. Rezervati-va 4-5 zile si daca este posibil un buget ceva mai maricel. Nu pentru ca orasul in sine ar fi scump, ci pentru faptul ca visitarea obiectivelor turistice se plateste peste tot, sunt multe de bifat, iar la final cand tragem linie, se aduna o suma destul de mare.


Citeste si despre alte orase din Spania, precum Malaga, Ronda, Nerja sau despre cum am organizat 8 zile in Andaluzia.


Daca v-a placut acest articol, il puteti distribui.


Pentru a fi la curent cu ultimele postari, va invit sa va abonati la newsletter, este necesara doar adresa de email.


Pentru mai multe destinatii de calatorie si fotografii, ma puteti urmari pe Instagram.


Multumesc pentru ca ati citit!










Fotografiile si textul sunt protejate de legea dreptului de autor.

Acest articol contine linkuri de afiliere!

Autorul acestui articol nu este responsabil pentru alegerile cititorului, indiferent de consecintele negative sau pozitive ale actiunilor intreprinse de acesta dupa citirea oricarei pagini de pe acest website!



1 Comment


Guest
Jan 08

multumesc!

Like
bottom of page