Aflata la mai putin de 50 km de Romania, Kavarna poate fi locul ideal daca doriti sa fiti departe de aglomeratie si sa aveti parte de o vacanta ceva mai diferita la Marea Neagra.
Fiind o statiune destul de micuta, turistii nu se inghesuiesc sa vina aici, acest lucru facand-o destul de atractiva, atat pentru persoanele care doresc sa fuga de agitatia specifica litoralului romanesc, cat si pentru persoanele care dispun de un buget pentru concediu mic, spre mediu. Spun asta pentru ca, din experienta mea, cel putin cand vine vorba de cazare, raportul calitate- pret este mai mult decat decent. Aceasta destinatie se numara printre cele preferate de mine atunci cand nu doresc sa cheltui mult si in acelas timp sa am parte de relaxare, balaceala, poate si vizitat locuri noi.
Desi la prima vedere pare ca nu sunt prea multe de facut si vizitat, veti ramane surprinsi, dar bulgarii stiu sa isi puna in valoare tot ceea ce au, reusind sa puna la punct o lista consistenta de activitati pe care le puteti face si locuri pe care le puteti vizita, chiar daca nu dispuneti de o masina ( o sa elaborez acest subiect pe parcursul articlului).
CUM AJUNGI ÎN KAVARNA:
Pentru cei care au la dispozitie o masina, drumul este destul de simplu, varianta cea mai la indemana, fiind cu trecerea granitei pe la Vama Veche.
Pentru cei care nu dispun de masina personala, sau care nu vor sa se complice cu condusul, drumul poate fi la fel de simplu. Exista curse de autocare din marile orase ale tarii, care circula catre Kavarna. Cele mai bune preturi, am observat ca sunt din Bucuresti. Majoritatea agentiilor de turism ofera aceste curse, fara sa fiti obligati sa achizionati cazarea tot de la ei. Optiunile, pe care eu le-am gasit si catre care las link, sunt de la Alltur si Direct Booking.
UNDE TE CAZEZI ÎN KAVARNA:
Pentru cazare aveti nenumarate optiuni atat de la agentiile de turism, cat si de la site-urile de rezervari precum Airbnb sau Booking. La Booking puteti sa alegeti si varinta de masa dorita, avand si oferte de "All inclusive".
Dintre variantele pe care le-am avut atunci cand mi-am organizat calatoria in Kavarna, am ales sa rezerv o camera de tip studio, la Complexul Calithea. Avea o nota destul de buna pe Booking, fiind, de altfel si recomandarea mea, doar daca ajungeti aici cu masina. Locatia se afla deasupra statiunii, pe unul dintre pintenii dealului care inconjoara golful. Urcarea este mult prea lunga si greoaie pentru a merge pe jos, deci va trebui sa va folositi de masina pentru a ajunge la plaja. Exista parcare spatioasa si gratuita chiar langa plaja. Nu riscati sa parcati in locuri neamenajate deoarece se ridica masinile parcate neregulamentar.
Revenind la cazare, studioul a fost curat, spatios, racoros si cu o priveliste superba catre mare. Personalul a fost amabil si daca o sa mai am ocazia, o sa revin la aceasta locatie.
UNDE MANANCI ÎN KAVARNA:
La capitolul restaurante, situatia nu este foarte ofertanta, sunt putine optiuni, dar cu mancare decenta. Recomandarea cel mai des intalnita, atat de la localnici, cat si pe Trip Advisor, a fost pentru restaurantul Bulgarka. Nu am apucat sa incercam mancarea lor, deoarece recomandarile le-am primit inainte de a pleca din statiune.
In schimb, am mancat la unul dintre restaurantele de pe plaja, la Royal Beach Restaurant. Mancarea a fost decenta. Personalul nu vorbea engleza, dar a fost politicos. Pentru tot ceea ce se vede in imagine, am platit aproximativ 60 leva.
PLAJELE STAȚIUNII KAVARNA:
Statiunea nu este cea mai ofertanta la capitolul plaje, existand doar 4, destul de micute, dar deloc aglomerate. Sunt delimitate destul de clar de catre ziduri de stabilopozi sau zone pentru ambarcatiuni.
Prima dintre ele, nu este amenajata, fiind locuri destul de putine chiar si pentru prosop. Intrarea in apa este lina.
Plaja din zona Royal Grand Hotel, care este împartita în doua, una care este amenajata cu sezlonguri si umbrele de catre hotel si nu are acces propriu catre apa, iar a doua parte publica, cu intrarea lina in apa. Daca sunteti cazati la Royal Grand, se poate folosi intrarea in apa de la plaja publica.
A treia plaja este Royal Beach, jumatate amenajata cu sezlonguri si umbrele, restaurante si dusuri, iar cealalta jumatate neamenajata. Nisipul este fin, iar intrarea in apa este lina.
A patra plaja se afla dupa zidul portului, putin ascunsă si nu este nici amenajata, nu are nici nisip, iar intrarea in apa este dificila din cauza pietrelor. O recomand doar pentru o plimbare la apus sau la rasarit.
LOCAȚII DE VIZITAT ÎN STAȚIUNE ȘI ÎN APROPIERE:
Localitatea, in sine, nu este cea mai ofertanta la capitolul obiective turistice, in schimb, la o distanta relativ scurta de mers cu masina, exista cateva locuri care merita vazute. Asa cum spuneam la inceputul articlolului, bulgarii stiu sa isi puna in valoare tot ceea ce au, reusind sa puna la punct o lista cu activitati si excursii din mica statiune.
In apropiere, fie ca dispuneti de o masina sau nu, aveti varianta de a vizita locuri turistice, prin achizitionarea unor anumite tururi sau a unor excursii de o zi. Desi nu am incercat niciuna dintre variantele pe care urmeaza sa le propun, trebuie sa recunosc ca o sa imi iau revansa cu prima ocazie. Cu link atasat aici, puteti alege dintre: picnic pe yacht, plimbare cu vaporul piratilor, vizita la Balchik, Jeep Safari, satul bulgaresc Solnik, raul testoaselor si padurea de piatra, vizita la Nessebar sau experienta cautarii de trufe.
In Kavarna, daca ajungeti in luna august, este bine de stiut ca in fiecare an, are loc "Festivalul marii". In 2022, acesta a avut loc in perioada 8-14 august.
Alte locatii pe care le puteti vizita, pe cont propriu:
- Russalka, despre care am scris un articol separat, click aici.
- Tyulenovo, o locatie ideala pentru sporturi de apa cu caiac sau paddle sau pentru admirat peisajul.
- Castelul si gradina botanica din Balcic, gasiti articol aici.
- Capul Kaliakra
- Golful Bolata
Despre Kavarna, Kaliakra si Tyulenovo, am facut si un vlog in limba engleza, las link catre canalul meu de Youtube.
Citeste si despre alte locatii precum Insula Thassos, Veliko Tarnovo sau Meteora.
Daca v-a placut acest articol, il puteti distribui.
Pentru a fi la curent cu ultimele postari, va invit sa va abonati la newsletter, este necesara doar adresa de email.
Pentru mai multe destinatii de calatorie si fotografii, ma puteti urmari pe Instagram.
Multumesc ca ati citit!
Fotografiile si textul sunt protejate de legea dreptului de autor.
Acest articol contine linkuri de afiliere!
Autorul acestui articol nu este responsabil pentru alegerile cititorului, indiferent de consecintele negative sau pozitive ale actiunilor intreprinse de acesta dupa citirea oricarei pagini de pe acest website!
Comments