top of page
  • Poza scriitoruluiTania Andreea

O zi petrecuta in Koln, Germania

Actualizată în: 1 iul.

KOLN - CELE MAI IMPORTANTE ATRACTII TURISTICE


Cu o istorie de peste 2000 ani, orasul Koln este unul dintre cele mai vechi orase ale Germaniei, fiind ridicat la rangul de colonie in anul 80 D.Hr, de catre romani. Tot in aceeasi perioada, acest oras se numea Colonia Claudia Ara Agrippinensium, prima parte a numelui fiind pastrata si in prezent (traducerea in engleza si franceza fiind Cologne).


Koln se claseaza pe locul 4 in topul celor mai mari orase din Germania si este recunoscut atat pentru inventarea apei de colonie, cat si pentru faptul ca acesta gazduieste una dintre cele mai vechi catedrale din Germania.


Pentu excursia in acest oras de pe malul Rinului, am avut la dispozitie o singura zi, destul de putin, cu siguranta doua zile ar fi fost suficiente sa vizitam cele mai importante obiective turistice. Dar cum nu stim niciodata ce ne rezerva viitorul, daca vom mai reveni vreodata in Koln, vom mai avea lucruri de facut si obiective turistice de bifat.




CUM AJUNGI IN KOLN SI TRANSPORTUL IN ORAS:


Compania aeriana cu zboruri directe din Romania catre Koln este Wizzair. Zborurile sunt operate pe Aeroportul Cologne Bonn.


De la aeroport pana in Gara din Koln sunt trenuri care circula regulat. Trebuie sa recunosc faptul ca noua ne-a fost cam dificil sa cumparam biletele, toate denumirile fiind in germana. Noi trebuia sa ajungem in gara centrala si nu exista absolut niciun indiciu ce ruta trebuia sa alegem, asa ca am rugat pe cineva sa ne ajute. La intoarcere, pentru ca nu am mai vrut batai de cap, am rezervat un taxi prin aplicatia Free Now (care poate fi folosita in mai multe tari si orase), iar cursa a costat 30 euro.



Pentru a ne deplasa in oras nu am folosit niciun mijloc de transport, am mers pe jos pentru ca nu au fost distante mari intre obiectivele turistice.



UNDE SA TE CAZEZI IN KOLN:


Noi am ales cazarea de pe Booking, la Hotel Opera Koln. Desi avea o nota micuta, am fost mai mult decat multumiti. Camera era destul de micuta, dar curata si calduroasa, iar acest ultim aspect fiind destul de important pe timp de iarna. Per total, raportul calitate- pret a fost mai mult decat ok si recomand aceasta cazare.


Alte unitati de cazare din Koln, care au recenzii foarte bune:


- Hostel die Wohngemeinschaft - unitate de cazare care dispune atat de camere duble, triple, sau sigle, cat si de camere comune, unde sa impartiti camera cu alte persoane. Au si optiunea de dormitor comun doar pentru femei;


- Bel Xanto - unitate de cazare de tip apartament. Dispune de bucatarie, terasa, parcare si internet incluse in pretul cazarii;


- Hotel Merlin Garni - unitate de cazare care dispune de camere duble, triple sau single. Este situat in apropiere de majoritatea obiectivelor turistice, iar internetul este inclus in pretul cazarii.




Ce am reusit sa vizitam intr-o zi in Koln:



Domul din Koln


Este o cladire impresionanta, veche de peste 800 de ani, cu o structura atat de solida ca a rezistat la 14 atentate cu bomba in cel de al doilea razboi mondial. Cu toate acestea, in momentul in care am urcat pana in turn, aveam impresia ca la cea mai mica clatinare de pamant, o sa pice, deoarece pe alocuri pare destul de firava.

Intrarea este gratuita pentru a vizita catedrala, in schimb, pentru a urca in turn, biletul costa 8 euro, cu ghid.

Catedrala din Koln - cel mai important obiectiv turistic din oras

Desi s-a folosit piatra neagra la constructia acestei catedrale, culoarea sa originala ar fi crem/bej, nu negru. Prinde culoarea aceasta inchisa din cauza aciditatii si poluarii din apa de ploaie, fatada cladirii fiind curatata periodic. Mie chiar mi-a placut acest lucru, o face si mai deosebita decat este deja.


Este considerata cea mai vizitata locatie din Germania, iar anul 1996 a fost inclusa pe lista UNESCO.

Obiective turistice in Koln - Catedrala

Nici interiorul nu dezamageste, fiind la fel de impresionant precum exteriorul. Picturile din strana au fost realizate in anul 1340, acestea prezentand in total 12 scene narative, iar in ceea ce priveste sculpurile, se considera ca au fost realizate cu mult timp inaintea picturilor.


Catedrala din Koln este locul in care se gasesc moastele celor trei Magi.

Interiorul Catedralei din Koln, Germania

Podeaua, acoperita cu mozaic a fost lucrul care mi-a placut cel mai mult si totodata m-a facut sa ma intreb, oare cata rabdare au avut oamenii aceia sa aseze atatea bucatele minuscule, in aproape toata catedrala? Au reusit sa creeze o adevarata opera de arta.

Podeaua de mozaic de la catedrala din Koln

Pentru a urca in turn, este organizat un fel de circuit, intr-un turn se urca, in celalalt se coboara. Desi sunt foarte multe scari de urcat, coborarea mi s-a parut mult mai dificila decat urcarea, deoarece scarile sunt foarte inguste si in forma de spirala si te ametesc la propriu. Evident, nu trebuie sa lasati acest impediment sa va faca sa nu mai urcati, cu siguranta merita, atat pentru priveliste, cat si pentu experienta in sine.

Priveliste asupra Rinului de la Catedrala din Koln, Germania

Dupa vizitarea catedralei, am plecat la pas prin centrul orasului, care are atat o parte cu cladiri mai vechi, cat si o parte mai comerciala, cu diverse magazine in care puteti sa faceti shopping. Zona de magazine este cea mai aglomerata din oras.

Obiective turistice in Koln, Germania - centrul vechi

Obiective turistice  In Koln - centrul vechi

Muzeul ciocolatei a fost urmatoarea oprire in Koln. Nu mai vizitasem un astfel de loc inainte, de aceea l-am ales in defavoarea muzeului Ludwig. Nu pot spune ca a fost cea mai buna decizie, probabil din cauza faptului ca aveam asteptari mult prea inalte de la aceasta locatie. Dar probabil sa fiu pusa in prezent in situatia de a alege intre arta si ciocolata, ma indoiesc ca as alege diferit :))


Muzeul, care are si o mini-fabrica functionala, prezinta procesul de fabricare a ciocolatei, incepand de la procesarea boabelor de cacao, pana la produsul finit. De asemenea, exista si un magazin de unde va puteti achizitiona un suvenir dulce. Se pot achizitiona atat bilete simple, cat si cu ghid. Biletul poate fi achizitionat de aici.

Muzeul Ciocolatei din Koln, Germania - unul dintre principalele obiective turistice

Chiar daca am avut la dispozitie foarte putin timp, ma bucur tare mult si sunt foarte recunoscatoare ca am avut ocazia sa vizitez acest oras, cum sunt, de altfel recunoscatoare pentru toate locurile pe care l-am vizitat vreodata.




Alte obiective turistice si lucruri de facut in Koln, pe care nu am apucat sa le vizitez, dar de care sunt convinsa ca merita vazute:



Muzeul Ludwig, cu aproximativ 900 de lucrari ale lui Picasso, muzeul are astazi a treia colectie ca marime a acestui artist, dupa cele din Barcelona si Paris. Tot aici, puteti admira operele de arta care apartin pictorului ameican Jackson Pollock, dar si a multor alti artisti.


Gradina Botanica, care se intinde pe 11,5 hectare si detine peste 10000 de specii de plante si copaci. Cea mai buna perioada de vizitat este primavara, cand infloresc magnoliile, gradina fiind deschisa in fiecare zi iar intrarea este libera. Rezervati vizita aici.


O bautura la barul de gheata - o experienta unica ce poate fi incercata daca ajungeti in Koln pe perioada iernii. Este vorba despre o locatie de unde paharele si sculpturile de gheata sunt nelipsite. In pretul biletului de intrare sunt incluse trei bauturi. Detalii si rezervari.


Croaziera pe Rin la lasatul serii este una dintre activitatile pe care le puteti adauga in itinerar, mai ales daca va doriti sa vedeti orasul dintr-o perspectiva diferita. In aceasta croaziera, pe langa oras, puteti admira si cele 5 poduri peste rau. Bilete si rezervari, aici.


Plimbare cu telecabina, lunga de 930 metri, care traverseaza Rinul si ofera o vedere panoramica asupra Kolnului. Plecarea se face, fie de la Zoo, fie de pe partea opusa, Thermalbad.


Muzeul parfumului, care oferă o perspectivă foarte detaliată asupra metodelor de producție a parfumului în diferitele etape. Accentul este pus în primul rând pe Eau de Cologne, metodele istorice de obtinere si aparatele de distilerie folosite in fabrica ce a fost fondata in anul 1709. Mai multe detalii aici.


Turul berariilor din Koln, unde puteti afla lucruri si povesti interesante despre oras si totodata va puteti delecta cu berea locala, Kolsch. Bilete aici.


Turul orasului in cautarea artei stradale, unde puteti admira operele de arta ale artistilor locali sau internationali. Merita sa faceti acest tur, in mod special daca sunteti pasionati de aceasta forma de arta. Bilete aici.



CONCLUZII DESPRE KOLN:


Koln este un oras care merita sa fie adaugat pe lista locurilor de vizitat, asa ca, daca aveti ocazia sa ajungeti aici, nu-l ocoliti. Este genul de locatie care ar putea multumi orice fel de turist.


O singura zi poate fi suficienta pentru a vizita majoritatea obiectivelor turistice din Koln, mai ales daca va organizati bine si veniti aici in perioada verii, cand ziua este mai lunga si puteti sta afara sa va plimbati pe stradute mai multe ore. Cu toate acestea, recomand sa aveti, totusi, doua zile la dispozitie. Noi am vizitat Koln in luna februarie si asa cum era de asteptat, a fost destul de frig si nu am putut explora orasul asa cum am fi facut-o daca ar fi fost o temperatura mai ridicata. Tineti cont, daca veniti in Koln iarna, temperatura resimtita este mult mai mica fata de cea din termometre, din cauza raului catre trece prin mijlocul orasului. Daca vizitati acest loc in perioada sarbatorilor de iarna, va puteti bucura si de unul dintre cele mai frumoase targuri de Craciun din Europa si cu hainele potrivite, frigul o sa treaca neobservat.


Daca aveti intrebari despre aceasta locatie, lasati-le in comentarii.



Citeste si despre experienta mea dintr-un alt oras german, asa-zisul Manhattan al Europei, Frankfurt, sau despre alte locatii de city break din Europa: Milano si Lacul Como, Genova sau Dublin.


Daca v-a placut acest articol, il puteti distribui.


Planificati-va vacantele in strainatate cu Perfect Tour.


Pentru a fi la curent cu ultimele postari, va invit sa va abonati la newsletter, este necesara doar adresa de email.


Pentru mai multe destinatii de calatorie si fotografii, ma puteti urmari pe Instagram.


Multumesc ca ati citit!









Fotografiile si textul sunt protejate de legea dreptului de autor.

Acest articol contine linkuri de afiliere!

Autorul acestui articol nu este responsabil pentru alegerile cititorului, indiferent de consecintele negative sau pozitive ale actiunilor intreprinse de acesta dupa citirea oricarei pagini de pe acest website!


Comments


bottom of page